Jdi na obsah Jdi na menu
 


02/02.02.2019 Řevničovským polesím-takový pochoďáček

 Předpověď počasí na víkend nic moc, ale na výběr jsou dva dny a já jsem se na poslední chvíli rozhodl pro sobotu. Túru jsem začal od řevničovského nádraží po modré a žluté turistické značce na vrch Louštín. Teplota lehce nad nulou, vlhko, mlhavo, na cestě nekonečné ledové zmrazky. Ale na Louštíně jsem situaci znova přehodnotil a vlastně nebylo vůbec špatně. Lepší zmrzlá zem, než bahno, mám přece trekové hole. Mlha v lese, to je krásná podívaná, obzvlášť v bukovém lese. No a teplota kolem nuly je taky super. No a ještě jedno plus, nikde jsem za celý den nepotkal nikoho, tak jsem si to mohl vychutnávat a pěkně šlapat po svém.
Z louštína jsem pokračoval na Merklův pramen, rybníky v Krásné dolině, hájovnu Belšanku, hájovnu Štýlovnu u Pěti dubů. Za deště, později mrznoucího deště, ale s deštníkem jsem pokračoval na rozcestí U Nového Domu. Tady už začlo chumelit, no není to nádhera, když se to takhle rychle mění? Proto asi nikde nebylo ani živáčka. Procházím Brejl a Klíčavským luhem k Pilské nádrži. Údolím Leontýnského potoka dojdu k rybníku Dolní a později i Horní Kracle. Odtud už je to kousek na nádraží Řevničov, odkud jsem ráno vyšel. No nakonec to bylo super projitých 32kilometrů, převážně v lese.
Teď je neděle ráno a když vidím jak venku řádí paní Zima a jak hustě chumelí, tak bylo dobře, že jsem vyrazil včera, dnes by to nešlo - bude kalamita. Tak pokud jste doma a ne venku v tom nečase, tak mrkněte na fota z mého včerejšího výletu.                                      L.R.
Fota jako vždy najdete Tady