Jdi na obsah Jdi na menu
 


09/31.8.-7.9.2013 ITALSKÉ DOLOMITI Via ferrata

ITALSKÉ DOLOMITI, září 2013.
Luboš a Karlos.

Podle dlouhodobého plánu jsme vyjeli 31.8.2013 na týden autem do italských DOLOMITŮ, s cílem zdolat některé námi vybrané zajištěné cesty /tzv.Via ferrati/, samozřejmě s nutnou výstrojí. Ve výstroji se jedná o sedák, prsní úvazek, feratový jistící úvazek, rukavice, přilbu, záchranné lezecké lano, kladky a pár karabin. Nějakou dobu před odjezdem jsme se s těmito věcmi seznamovali. Trasy jsme poctivě naplánovali, aby nás nepřekvapilo moc věcí. Zázemí jsme měli v kempu u jezera Misurina a kempu Olimpia nad Cortinou. No a jak vše dopadlo? Vrátili jsme se zdrávi, plni adrenalínu a jedinečných, neopakovatelných zážitků. Získali jsme tak i skutečný přehled oč vlastně jde, při takovém lezení po ferratách. Byli jsme v pohoří : Sextenské dolomiti, Cadini, Grupo Cristalo a La Tofane. Počasí, příroda, viditelnost , to bylo snad také naplánované, vše až podezřele klaplo. Výhledově se budeme snažit uspořádat v rámci zájmu a možností prezentaci s povídáním o tom všem.
O tom všem se můžete sami přesvědčit, kliknutímSEM

 Jen škoda, že o tuto akci nebyl zájem z řad členů spolku Horymír, ale to můžete napravit v příštím roce, kdy tam pravděpodobně v září opět vyrazíme. Tak se na to připravte, Zdraví Luboš a Karlos 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Krásná akce

(Ďuzna, 17. 9. 2013 23:11)

blahopřeji Vám, že jste to i bez předchozích zkušeností dokázali a také Vám závidím krásné zážitky. Já už si bohužel na tuto vysokohorskou turistiku netroufám, ale do podhůří italských Dolomitů bych se ještě někdy rád podíval. Letos se mi však v navazujícím termínu naskytla možnost výpravy do rumunského Banátu.

Re: Krásná akce

(Luboš, 20. 9. 2013 13:55)

Stando, možnosti jsou tam všelijaké a to ze stejné základny. Jak ferraty, tak vysokohorská turistika a tak jen volné procházky. Ideální je nablížení nějakých 5 až 20km autem, místním autobusem a i stopem jsme to dvakrát dali. Tak není nač čekat.