Jdi na obsah Jdi na menu
 


04/duben - Velikonoce v Orlických horách

2.-5.4.2010
Velikonoce jsme letos strávili ve východní části Orlických hor. Základnou pro naší expedici, která čítala 37 členů + řidič autobusu+Guliver/pes/+Sindy/fenka/ byla Orlická chata u Zemské brány. Zastoupení zde měli vodáci, pěšáci, běžkaři a v neposlední řadě i cyklisté Šáfovic. Co se týče počasí, tak skutečnost silně předčila předpověď, sobota a neděle byla slunečná, pondělí sice pod mrakem, ale bez deště. Běžkaži si projeli hřebenovou stopu od Šerlichu až po Haničku. Pěšáci zdolávali okolí Divoké Orlice, Bunkru Haničky, okolí vodní nádrže Pastviny, Žamberské lesy, Přírodní park Suchý vrch včetně tvrze Bouda a nejvyššího vrcholu 995m.n.m. Poslední den pěšáci navštívili zříceninu hradu Litice a Potštejn v povodí Divoké Orlice.

Pro vodáckou družinu nabízel východ Orlických hor spoustu krásných možností. Byly to stěžejní řeky Divoká a Tichá Orlice a menší toky Zdobnice, Říčka, Kněžná a Bělá.Časově jsme nakonec stihnuli pouze obě Orlice. V sobotu jsme si užívali nádherný jarní den na horním toku Divoké Orlice. Splouval se hraniční úsek z Orlického Záhoří po Zemskou bránu. V neděli jsme přejeli busem dále na východ do Mladkova na Tichou Orlici. Odtud jsme sjížděli přes Jablonné nad O. do Letohradu. Poslední den velikonočního putování na nás čekala rozvodněná střední část Divoké Orlice z Žamberka do Potštejna a známý Litický oblouk si nás prověřil pěknou raftovou vodou plnou válců a mohutných ledových vln.. Vše se vodácky vydařilo, ale chtělo to tak ještě dva dny navíc. Tak někdy příště. Pondělní mrskačka proběhla dle regulí, bez vážnějších úrazů a újmy na zdraví něžného pohlaví.
Ahoj Luboš


 Další fota jsou k nahlédnutí ZDE
                                                                                              

 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

velke fotky

(Madla, 6. 4. 2010 23:36)

Ahojte,
prosim autora, který sem vložil ty velké fotky, aby je nejprve zmenšil a pak je sem vložil znovu. Už teď máme téměř zaplněnou pamět... budeme muset něco umazat.
Díky