Jdi na obsah Jdi na menu
 


07/červenec - ENSS...ENSS... ENSS - Rakousko

4.7.2009 v sobotu jsme se vydali na dlouho očekávanou a pro letošek největší naší CYKLOEXPEDICI. Obvyklá sestava: Luboš, Koroun, Radar a Jirka. Cílem byl pramen řeky Enss a dál podle jejího toku. Vlakem s kolama jsme se dostali do Mnichova a odtud po vlastní ose na jih, jezero Achense, Gerlospas, Krimelské vodopády, Kaprun, pramen řeky Enss v 1800m.n.m. a podle proudu této řeky přes Schladmink, Liezen, Admont, pod Dachsteinem do parku Kalkalpen, soutěskou Gesause a až do Weyer Marktu. Tady opouštíme Enss a jedeme na Waidhofen a Ybbs na Dunaji. Následuje Melk a Krems na Dunaji. Z Kremsu na sever podle řeky Kemp a hurá na pramen Deutche Thaya(Dyje). Zwettl, České Velenice, Hluboká, Vodňany, Příbram, Beroun a Kladno-Růžek. 10dní = 1150km. 
Jeli jsme podle těchto řek: Isar, Inn, Ziller, Kriml Achen, Salzach, Enss, Gaflenz, Ybbs, Dunaj, Kamp, Deutche Thaya/Dyje/, Vltava, Blanice, Otava, Skalice, Litavka, Berounka a náš potůček Kačák.
Akce perfekt, parta klasika, zázemí noclehů prima, plno nádherných fotek. Teď času málo, takže je sem budu dodávat jak to půjde, případně obmněňovat, to ohledně kapacity, takže si to vysledujte.             Foto: /Luboš a makro převážně Radar/
Další fota jsou ZDE                                                                              

  Za zúčastněné zdraví Luboš

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář